Jennifer Staten

Framtiden styrs av amerikanska företagskonglomerat. Alla (som räknas) är lyckliga, skattefria och rika. Folk slänger bort sina gamla efternamn och tar företagets namn som sina. Men Hack Nike är en av förlorarna, en simpel merchandising officer utan karriärmöjligheter. Han blir eld och lågor när cheferna John Nike och John Nike erbjuder honom att marknadsföra en ny modell av riktigt dyra dojor. Sedan får han veta vad det nya jobbet går ut på – att skjuta tonåringar för ge street cred åt de nya skorna. Hack går till polisen, som förutsätter att han vill ha hjälp med skjutandet och kontaktar NRA. Och in i handlingen kliver Jennifer Government, skjutglad agent med en streckkod under ögat och ett horn i sidan till en av Nikebossarna. Kritikerrosad satir om den sköna nya framtiden. Originaltitel: Jennifer Government.

Här förväntar man sig en riktigt satirisk skildring av framtidens samhälle och företagsamhet, kryddad med våld och tuffa personligheter.
Tyvärr levereras bara hälften av vad som utlovas. Det blir aldrig riktigt så skruvat, så galet, så våldsamt bitande och roligt som man förväntat sig.

3/5.

Annonser