Inget mönster i studion

Har suttit hela helgen med inspelning av ett band från Huskvarna – No Pattern.
Fyra låtar med akustiska trummor, feta gitarrer och en hel del piano. Mickade upp trummorna med överhäng i ORTF bakom/ovanför trummisen (två småmembranare), en JJ-labs baskaggemick (lät bättre än D-112:an till detta) riktad genom hålet i frontskinnet mot klubborna, Milab VM44 till virveln blev riktigt bra (fem såna till tack!) och två stormembranare (AT4033 och en AKG C-214) riktade snett bakifrån nära mot pukorna på var sida om setet. Fick ett gott sjung i trummorna, rummet funkade riktigt bra akustiskt. Han hade stämt trumsetet bra också vilket alltid hjälper en hel massa.
De hade en del tempobyten (vilket alltid låter rätt fult tycker jag om det inte är rena halveringar/dubblingar eller ev 1/3) och det var en del meck att få klicket att ändra som man ville så det skulle fungera. Men det löste sig riktigt bra.
Gitarrerna kördes via en GT10 direkt in och blev rätt feta. Får se hur det låter i morgon :-p
Om två veckor lägger vi bas, sång och solo/melodislingor.
Måste kolla över Soundscape-mixern så att man kan ställa separat lyssning till lurarna kontra kontrollrummet. Måste också kolla en ev patchbay för lineingångar. Ett jäkla meck att komma åt anslutningarna bakom mixern. Ev flytta ner den ett steg eller två i racket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s