NHL 12

Har haft förmånen att pröva NHL 12 på PS3:an ett par veckor.
En klar besvikelse om man ser till utvecklingen. Själv har jag (men nyttjar sällan) NHL 08 och skillnaden är inte särskilt stor. Visst, animeringarna flyter på mjukare, pucken hoppar inte ut över sargen alltför ofta (vilket den gör i 08) och man har tillgång till fler serier än tidigare. Men med tanke på att det skiljer fyra år, så skiljer förvånandsvärt lite.
Jag saknar spelglädje, överraskningar och variation i gameplay. Det tuggar på fram o tillbaka genom matcherna. Billiga mål och tröga svar från de egna spelarna är det enda som sticker ut. Tvärtemot det roliga spel som NHL2001 var på PC. Ett spel man genom att skriva och köra egna bat-filer kunde ändra i stort sett all grafik och även redigera spelarnamn och lag.
Nu finns det ju finns möjligheter att skapa egna lag – t o m på två sätt.
Dels kan man skapa ett från grunden; användandet och möjligheten att verkligen forma laget är dock begränsat till ungefär samma torftighet som i 08. Du kan inte ens döpa ditt lag till vad du vill eller fritt bestämma varifrån de kommer, utan är hänvisad till förutbestämda listor. Detsamma gäller logotyperna, en bunt töntiga objekt. Dräkterna (ljusblå på bilden) har 10-12 mer eller mindre lika tröjor att välja på, medan handskar och målvaktsutrustningen finns i överflöd av val.
Jag ska inte ens gå in på hur bökigt det är att skapa och redigera spelare. Istället för att få ett färdigt lag med stereotypa spelare man sen kan redigera efter tycke o smak, så måste man skapa spelarna en efter en. Tar evigheter. Inget man orkar göra en liga av. Och man kan inte spela online med detta lag.
Vill man spela online med ett ”eget” lag så får man välja den andra formen. Det här kallas Hockey Ultimate Team och bygger på ett antal ”hockeykort” man tilldelas slumpvis… eh, jaha… en hemmatröja tillhörande ett AHL-lag, en logo tillhörande ett tyskt lag, bortatröjan från ytterligare ett annat icke färgmatchat lag, och en bunt spelare från när o fjärran. Jag orkar inte ens engagera mig. Varför har man två halvmesyrer när man borde haft ett bra, enkelt system?

Att spela då? Jodå, kändes väldigt likt 08, även om jag märkte när jag snabbtestade 08:an att NHL12 som sagt är långsammare spelmässigt och mjukare i grafiken. Jag ska erkänna att jag inte blivit riktigt vän med att skjuta med kontrollens andraspak (R3), men säkert nåt man lär sig efterhand. Tyvärr lockar inte spelet mig att fortsätta.
Det mest positiva var faktiskt att spela online mot någon annan spelare, men det solkades av att det alltför ofta tappades kontakt med server och spelare och matchen bröts.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s