Truminspelning pågår

Trummor JT 002Sitter just nu med löpande inspelningar av trummor till ett skivprojekt.
Både inlånad trummis, artist/låtskrivare och jag själv var överens om att det skulle bli helt akustiskt inspelade trummor till plattan. Har denna gång valt att närmicka de tre pukorna med Shure PG-mickarna och att köra överhänget mer nära cymbalerna. Till överhäng kör jag AT 4033 och 2020. Bakom trumsetet riktat mot motsatt hörn av rummet har jag satt en AKG3000B för att få lite ambiens och slammer. Får se hur mycket av det jag väljer att mixa in.
Bastrumman är helt sluten. Så här har jag fått micka med två mickar, en Shure PG52 bakifrån riktad på 15-20cm avstånd direkt mot skinnet. Den ger en riktig skön djupbas men nästan obefintligt smack, så på framsidan har jag tråcklat in en MD521 riktad mot klubban, som jag sen skjutsat på rejält diskantlyft över 4kHz och dragit ner vid 400. Blandar in smacket med tyngden och det funkar riktigt bra. Lite för mycket läck från sejaren dock. I vanliga fall med ett öppet bakskinn riktar jag in bastrummemicken i riktning mot klubbans anslagsyta.
Trummor JT 006Virveln mickar jag som vanligt bara ovanifrån med en Milab VM44 riktad snett neråt vinklad bort från hihaten, och det låter som vanligt suveränt.
OH-mickarna har under inspelningens gång flyttats närmare cymbaler efter ett önskemål att få mer hihat i en låt. Det gav också en bredare stereobild och jag tror vi behåller det upplägget.

Vi har förra veckan jobbat vidare och lite av jobbet kan beskådas nedan:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s