Jack Daniel’s Silver Select

silverselect

Det här är en både potent och välsmakande dryck. Dofterna som möter näsan när man korkar upp (ja det är en kork) är rika på bl a kola och vanilj, kanske den mest väldoftande och lovande jag känt. Åtminstone denna flaskan. Eftersom det är en single barrel kan det skilja från flaska till flaska.
Men det är också en rejäl styrka, 50%, som direkt gör sig påmind när man smakar. Till skillnad från Four Roses Small Batch som ligger på 45% och trots det är sammetslen och lättdrucken, är JD Silver Select definitivt nåt som gör sig bäst med lite is för att tona ner styrkan och släppa fram smakerna. Det här är en dryck man försiktigt smuttar på en vinterkväll – och det gör man med njutning.

Jack Daniel’s är en Tennessee whiskey från Jack Daniel Distillery i Lynchburg i USA. Jack Daniel’s uppfyller de krav som ställs för att få kallas bourbon, även om tillverkaren valt att inte saluföra den under detta namn. Något som gör Jack Daniels speciell är att den genomgår en extra filtreringsprocess kallad Lincoln County Process, där råspriten filtreras genom träkol framställd av sockerlönn före lagring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s