Jim Beam Signature Craft: 12 year old

jbsignaturecask12En bourbon jag trodde skulle gå i ungefär samma fotspår som Jack Daniel’s Silver Select eller Four Roses Small Batch, men som istället genom sin lägre alkoholstyrka och långa lagring på ekfat presenterar en helt annan smakpalett.
Om man skulle likna Silver Select med sprakande intensiv smörkola, så är detta mer av mörk choklad. Eftersmaken upplever man som nästan lite torr, förmodligen är det eken som tittar fram där.
Det här är också en bourbon som faktiskt trivs bäst att drickas slät – alltså ingen is eller vatten tillsatt. Tvärtom lockades en inte helt angenäm eftersmak fram då jag använde is första gångerna, vilket gjorde mig lite förbryllad.
Överlag hade jag nog förväntat mig en mer mustig och smakrik upplevelse efter 12 års lagring.

Signature Craft är en serie olika ”fin-bourbon” man nu producerar och jag kan tänka mig att olika batchar kan variera inom samma sort. Andra recensioner av denna talar om smaker och dofter av kanel och vanilj. Själva beskriver de den som ”… carries notes of caramel, deep vanilla and oak”.

Jim Beam är världens mest sålda bourbon. Jim Beam Co, med säte i Deerfield, Illinois grundades av Jacob Beam redan 1795 och är därmed ett av USA:s äldsta företag. Det är nu sjunde generationen Beam som garanterar att traditionerna förs vidare, med ett recept som varit praktiskt taget oförändrat i över 200 år. Flaggskeppet i portföljen är Jim Beam Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s