In the Lion’s Mouth

in-the-lions-mouthMichael Flynn

En fortsättning på ”January Dancer” och ”Up Jim River”, språkligt uppfinningsrik science fiction med keltisk brytning. ”In the Lion’s Mouth” kan läsas fristående, och tycks vara början på en ny historia.
   Den ärrige mannen Donovan buigh har försvunnit. Det visar sig att han har dragits in i ett osynligt krig som rasar mellan agenterna i Konfederationen, den diktatur som styr de centrala världarna närmast gamla Terra. En agent för Konfederationen, Skuggan Ravn Olafsdottr, dyker upp hemma hos Donovans gamla älskare Bridget Ban för att berätta om den ärrade mannens öde. Vi får höra om dubbel- och trippelspelet mellan Skuggorna i Konfederationen, och får veta vem Donovan buigh var innan hans sinne splittrades i tio delar.

Överraskande vändning i trilogin (hittills) som på olika sätt följt Donovan. Påhittigt språkbruk, bitvis skriven på vers, och med intressanta språk- och namnreferenser som faktiskt bidrar till autenciteten och gör boken rolig att läsa. Boken beskrivs som space opera men den utspelar sig (liksom föregångarna) på fast mark till största delen och i centrum finns berättelsen om personerna, inte miljöer och tidsepokens förutsättningar. Historien i sig hade likaväl kunnat placerats i en fantasy- eller historisk skildring.
Bokens avslutning öppnar för efterföljare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s