The Long Mars

longmarsTerry Pratchett / Stephen Baxter

Här fortsätter serien från en värld där otaliga parallellvärldar till jorden har upptäckts och tillsammans skapar ”The Long Earth”.
När supervulkanen i Yellowstone fick ett utbrott som ödelade stora delar av Nordamerika, flydde miljoner människor från Datum Earth, som ”urjorden” kallas, till parallellvärldar. Sally, Joshua och Lobsang arbetar med evakueringen från Datum Earth när Sally kontaktas av sin far. Med honom är Willis Linsay, uppfinnaren som gjorde resor mellan parallellvärldarna möjlig. Han berättar att han planerar att resa genom The Long Mars, alla den röda planetens parallellvärldar, och han vill att Sally ska följa med. Snart inser Sally att Willis har baktankar med sitt förslag.
Joshua kämpar samtidigt med de problem som har drabbat ”the Next”, ”förbättrade” postmänniskor som väcker rädsla och ilska när de vill ta plats i samhället.

Meh. Vad ska man säga? Förutsättningarna är svindlande – händelserna och persongalleriet totalt ointressanta. Mer av samma från de två tidigare i serien. Tänk er att få en bilresa beskriven med hur hjulen på bilen snurrar och sen stannar.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Lämna en kommentar