Basbygge

Kropp

Kroppen fräses ut med CNC-maskin, förmodligen i nåt blockmaterial. Två provfräsningar i trä/spånplatta gjordes för att testa mått och inpassning för hals, stall och pickuper.
Här fräses den första prototypen ut till kroppen:

DSC_0191

Det syns väl rätt tydligt vilken förlaga som inspirerat kroppsformen. Dock är den förkortad något och i övrigt anpassad för att stämma överens med delar från Ibanez GSR200 och en stallpickup från Seymour Duncan. Avståndet mellan stall och pickuper är anpassat efter förlagan.

Här har hals och stall skruvats fast på prototyp nr 3, och yttersträngarna satts på plats. Allt verkar sitta på rätt plats vad gäller avstånd och vinklar!


Här har kroppen färdigställts i Solid Works och frästs ut med CNC-maskin. Tyvärr fick vi inte till fasningar och rundning av kanter i CNC-filen, utan de delarna måste göras för hand.
Här syns bl a fasningarna av baksida och övre hörnet där högerarmen ligger mot. Att ge sig på en perfekt utskuren instrumentkropp med en bandslip kändes inte speciellt kul, men desto roligare när man såg att det faktiskt gick att få till väldigt bra, särskilt efter lite manuell sandpappring.

Hals & hardware

GSR200

Elektronik

Aktiv elektronik från GSR-200 ^

Pickuper

10336709_800[1]